miercuri, 31 iulie 2019

Incepem implementarea STAR in Bucuresti

Începând cu 1 august 2019, repetoarele DMR din Bucureşti vor fi integrate în STAR.
Sistemul de Transmitere a Alertelor prin Radio - #STAR - este alcătuit din repetoare DMR gestionate de un Radio Server. Interconectarea se va realiza într-o rețea INTRANET WLAN autonomă și independentă realizată în banda de 5 GHz alocată radioamatorilor.
Prin sistemul #STAR se vor transmite şi alerta timpurie pentru seism ceea ce va permite RVSU şi ONG-urilor partenere să ia măsurile minime necesare pentru a interveni.
Pentru a-și îndeplini scopul, sistemul va fi funcțional inclusiv în absența alimentării cu energie electrică până când aceasta va fi restabilită sau vor fi instalate generatoarele mobile. 
Totodată, in INTRANET va funcționa și un server de tip ”CLOUD” care va permite partajarea de fișiere între staţiile din teren şi punctele de comandă şi coordonare.
La finalul anului 2019 radioamatorii din Bucureşti, Ilfov şi judeţele limitrofe vor dispune de capacităţi crescute de comunicare în caz de urgenţă sau dezastru.
Totodată, Asociaţia DX Explorers începe pregatirea de noi radioamatori din ONG-urile partenere pentru ca şi acestea să poată beneficia de aceasta infrastructură.
Aceste activităţi sunt susţinute prin finanţarea oferită de Fundaţia Comunitară Bucureşti prin Fondul "Bucureştiul Pregătit".

Despre fondul Bucureștiul Pregătit
Cu susținere financiară de la IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare Bucureștiul Pregătit oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului și capacitatea tuturor de a se pregăti să crească la un nivel care să facă diferența. Obiectivele fondului sunt susținerea și creșterea proiectelor care informează, educă și creează sisteme de suport în comunitatea locală.
Pentru mai multe detalii: bucurestiulpregatit.ro
Proiect susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, finanțat de ING Bank, IKEA România și Lidl România și gestionat de Fundația Comunitară București.

Un comentariu: